openluchtzwembad

Zwemlessen 2021

Deze zomer zullen er zwemlessen gegeven worden. We leiden de kinderen op voor de internationale A-B-C-zwemsurvivaldiploma’s van ENVOZ (zie www.envoz.nl).

Aangezien de zomervakantie dit jaar wel erg laat valt en er vanwege de coronamaatregelen geen zwemlessen mogen gegeven worden tijdens openingstijden voor recreatieve zwemmers, zullen we beginnen met lessen op zaterdag- en zondagmorgen. Zodra de zomervakantie begonnen is, zullen we op woensdagmorgen lessen i.p.v. zondagmorgen.

De zwemlessen starten op zaterdag 26 juni. In totaal worden er 16 lessen gegeven.
26 en 27 juni
3 en 4 juli
10 en 11 juli
17 en 18 juli
24 en 28 juli
31 juli en 4 augustus
7 en 11 augustus
14 en 18 augustus

Voor kinderen die alle diploma-onderdelen goed beheersen is het diplomazwemmen op zaterdag 21 augustus.

Let op:
Doordat de zwemlessen het afgelopen anderhalf jaar regelmatig stil gelegen hebben vanwege Corona, is de vraag naar zwemlessen groot. Er is te weinig uitstroom geweest van kinderen met een diploma, terwijl een nieuwe groep kinderen graag wil beginnen met zwemlessen.

Een aanmelding voor de zwemlessen betekent dus niet automatisch dat je ook kunt deelnemen aan de zwemlessen. Dit ligt aan het aantal aanmeldingen per niveau. In de week van 15 juni zullen we bevestigingen voor deelname doorsturen. Ook de lestijden is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Aanmelden voor zwemles kan vanaf 5 jaar!

De zwemlessen vinden plaats in een buitenbad. We hebben geen garantie op goed weer en een aangename watertemperatuur. Bij een beetje slecht weer gaan de zwemlessen ook gewoon door. Alleen bij storm, langdurige hevige neerslag en onweer zullen er geen zwemlessen zijn.
Het zwemwater is kouder dan in een binnenbad. Daarom duren de lessen maximaal 30 minuten.
Niet ieder kind houdt ervan om in kouder water te zwemmen. Het is dan ook toegestaan om te lessen met een wetsuit aan. Echter, een wetsuit is niet toegestaan tijdens het diplomazwemmen. We raden kinderen uit de diploma-groepen dan ook aan om zoveel mogelijk te lessen zonder wetsuit.

Aanmeldformulier zwemlessen:

Zwemlessen zomer 2021
U gaat akkoord met de Corona-maatregelen die gelden in en rond het bad en u verklaart hierbij dat uw kind niet aan de zwemlessen zal deelnemen indien het last heeft van (neus)verkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts.