openluchtzwembad

Zwemlessen zomer 2020

Komende zomer worden er weer zwemlessen gegeven in het zwembad in Aardenburg, volgens het protocol ‘Verantwoord Zwemmen’, dat opgesteld is door de samenwerkende instanties in de zwembranche en in heel Nederland geldt, met als doel om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

De zwemlessen vinden plaats in de Nederlandse zomervakantie en beginnen op zaterdagmorgen 11 juli. Een les duurt een half uur. Het aanvangstijdstip is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de groepsindeling. Gedurende de zomervakantie vinden de lessen plaats iedere zaterdag- en iedere woensdagmorgen. In totaal gaat het om 12 lessen. De laatste les is op woensdagmorgen 19 augustus. Het diploma-zwemmen vindt plaats op zaterdagmorgen 22 augustus. Leerlingen kunnen aan het diploma-zwemmen deelnemen als ze alle diploma-eisen in voldoende mate beheersen. Deelname aan de zwemlessen kost € 72,00, aan het diploma-zwemmen zijn geen kosten verbonden. Bij afwezigheid van één of meerdere lessen ontvang je géén geld terug! Het lesgeld kan bij de eerste les voldaan worden.

Aangezien de zwemlessen door het Corona-virus al meer dan drie maanden stilliggen, is de vraag naar zwemlessen groot. Dit houdt in dat het aantal aanmeldingen waarschijnlijk hoger zal zijn, dan het aantal kinderen waaraan we les kunnen geven. Uiterlijk 5 juli ontvangt u bericht of uw kind kan deelnemen aan de lessen en op welk tijdstip de les aanvangt.

Het leszwemmen vindt plaats in een buitenbad. Dit houdt in dat de weersomstandigheden niet altijd zomers zijn en dat de watertemperatuur ook wel eens kouder dan 20 graden kan zijn. Bij een beetje slecht weer (regen) gaat de les gewoon door, in het water worden de kinderen immers ook nat. Alleen bij heel slecht weer (onweer, storm, veel neerslag) wordt de les afgelast en op een later moment ingehaald. Voor kinderen is het toegestaan om te lessen met een wetsuit aan. Echter, een wetsuit zorgt (door een laagje lucht tussen wetsuit en het lichaam) voor een beetje drijfvermogen. Het diploma-zwemmen mag dus niet met wetsuit uitgevoerd worden. Wij raden voor kinderen in de diploma-groep dan ook aan om zoveel mogelijk zonder wetsuit te zwemmen.

Het corona-protocol voor zwemlessen houdt in:

  • De zweminstructeur geeft zoveel mogelijk les op afstand van 1,5 meter tot de leerlingen, bij voorkeur vanaf de kant.
  • Het is niet de bedoeling dat u als ouder/verzorger als toeschouwer aanwezig bent.
  • Direct na afloop van de les haalt de ouder/verzorger de leerling op op de afgesproken plek.
  • Kinderen gaan thuis, vlak voor vertrek naar het zwembad, naar de wc toe.
  • Bij aankomst hebben de kinderen de zwemkleding al aan onder de gewone kleding, en kunnen zich uitkleden op de afgesproken plek.
  • Kinderen blijven thuis als ze last hebben van neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Kinderen blijven ook thuis als een huisgenoot last heeft van benauwdheid of koorts of als iemand uit het huishouden positief getest is op het corona-virus.

Dit protocol kan gedurende het seizoen aangescherpt of versoepeld worden.

Aanmelden voor de zwemlessen kan door onderstaand formulier uiterlijk 3 juli in te vullen:

Zwemlessen zomer 2020
Heeft het kind eerder zwemles gehad: *
Ik ben op de hoogte van de corona-maatregelen: