openluchtzwembad

Zwemlessen 2022

Deze zomer zullen er zwemlessen gegeven worden. We leiden de kinderen op voor de internationale A-B-C-Zwemsurvivaldiploma’s van ENVOZ (zie www.envoz.nl).

Er worden twee zwemlessen van een half uur per week gegeven. We starten op zaterdagmorgen en zondagmorgen. Zodra de zomervakantie begonnen is zullen de lessen op zaterdagmorgen en woensdagmorgen gegeven worden. De zwemlessen starten op zaterdag 2 juli. Het diploma-zwemmen staat gepland op zaterdag 27 augustus. Deelnemen aan het diploma-zwemmen is alleen mogelijk als tijdens de lessen is aangetoond dat de leerling alle diploma-eisen in voldoende mate kan uitvoeren.

Er worden in totaal 16 lessen gegeven op de volgende dagen:
2 en 3 juli
9 en 10 juli
16 en 17 juli
23 en 27 juli
30 juli en 3 augustus
6 en 10 augustus
13 en 17 augustus
20 en 24 augustus

Deelname aan zwemlessen kan vanaf een leeftijd van 5 jaar.
De lestijd zelf is afhankelijk van het aantal aanmeldingen en de groepsindeling. Dit is pas de laatste week van juni bekend. We starten de zwemlesochtenden altijd met diploma-groepen en eindigen met beginners.

De zwemlessen vinden plaats in een buitenbad. Wij hebben geen garantie op goed weer en een aangename watertemperatuur. Bij een beetje slecht weer gaan de zwemlessen dan ook gewoon door. Alleen bij langdurige hevige neerslag, storm en onweer zullen zwemlessen afgelast worden en tussendoor, op een andere dag ingehaald worden. Het zwemwater is kouder dan in een binnenbad. Daarom duren de lessen maximaal 30 minuten.
Niet ieder kind houdt ervan om in kouder water te lessen. Het is dan ook toegestaan om te lessen met een zwemsuit aan. Echter, een zwemsuit is niet toegestaan tijdens het diploma-zwemmen. We raden de kinderen uit de diploma-groepen dan ook aan om tijdens het lessen geen zwemsuit te dragen.

Een zwemleskaart kost 85 euro voor 16 lessen. U krijgt geen geld terug bij afwezigheid vanwege vakantie, ziekte of voortijdig afbreken van de lessen. Aan het diploma-zwemmen zijn geen kosten verbonden.

Aanmeldformulier zwemlessen:

Zwemlessen zomer 2022
Akkoord met de voorwaarden